Dødelig hundeparasitt funnet i Sverige

Tidligere i år, 11 mars, så ble det funnet rever i Sverige med «Revens dvergbendelorm». Etter disse funnene ble det innført at hunder som taes med fra Sverige på behandles med ormerkur.

I November ble det skutt en rev utenfor Växjö. Det  viser seg at den har vært smittet av den potensielt dødelige parasitten fransk hjertemark, melder NRK

Det er bare andre gangen at parasitten har blitt påvist på det svenske fastlandet. Parasitten fransk hjertemark smitter rever og hunder via snegler.

Reven som ble skutt var svært avmagret. Det skriver Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) på sine nettsider, ifølge NRK.

– Vi vet ikke om Angiostrongylus vasorum (fransk hjertemark, red.anm.) er spredt i nærområdet der reven ble skutt, eller om det er et enkelttilfelle, sier veterinær Eva Osterman Lind ved SVA til  NRKs nettsider.

Kan være dødelig

SVA kommer til å hente inn ytterligere et titalls rever for å undersøke forekomst av franske hjertemark. Øvrige rever blir fortløpende undersøkt.

Parasitten kan forårsake skader på blodkar og lunger. De vanligste symptomene er langvarig hoste, tung og hurtig pust, avmagring, og nedsatt utholdenhet. Får infeksjonen utvikle seg, kan dyrene få blodpropper og blødninger i indre organer, som kan føre til at dyret dør. Hjertemarken kan også gi kronisk, dødelig lungebetennelse.

For å lese hele saken på NRKs nettsider klikk HER

Om Styreleder

Se også

Yorkens helg 27-28 januar 2024!!!!

Kjære Yorkshire terrier eier  – vi ønsker å invitere til en fantastisk Yorkens helg!!! Velg …

Legg igjen en kommentar